Hozzávalók:
1 csirke
1 kg konyhasó
1 ágacska rozmaring
1 kg konyhasó
1 ágacska rozmaring
Elkészítés:
A csirkét megmossuk, szárazra tötöljük, hasüregébe tesszük a rozmaringot. Két lábát összekötjük, a szárnyvégeket a szárnycomb mögé tekerjük.
Tűzálló tálba töltjük a sót, felületét elsimítjuk, ráfektetjük a csirkét, előmelegített sütőbe toljuk. Mérsékelt tűznél pirosra sütjük. ( kb. 1 óra )
A csirkét csak a só gőzé járja át, a husi porhanyós marad. Ősrégi eljárás, grillezéssel egyenértékű fogyókúrás étel.
Idénysalátával, vagy befőttel körítsük!
Tűzálló tálba töltjük a sót, felületét elsimítjuk, ráfektetjük a csirkét, előmelegített sütőbe toljuk. Mérsékelt tűznél pirosra sütjük. ( kb. 1 óra )
A csirkét csak a só gőzé járja át, a husi porhanyós marad. Ősrégi eljárás, grillezéssel egyenértékű fogyókúrás étel.
Idénysalátával, vagy befőttel körítsük!
Forrás:
EXTERNET Web-Art Műhely 1997-98
EXTERNET Web-Art Műhely 1997-98