Hozzávalók:
- 1,5 kg oldalas
- 1 dl olaj
- 1 kanál paradicsompüré
- 1 fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- kakukkfű
- majoránna
- pirospaprika
- 1 dl fehérbor
- 5 dkg füstölt szalonna
Elkészítés:
Az oldalast kétujjnyi darabokra vágjuk, lisztbe forgatjuk, és az olajban mindkét oldalát pirosra sütjük. Ezután a húst kiszedjük, és félre tesszük. A pecsenyezsírban megpirítjuk a feldarabolt szalonnát és vöröshagymát, megszórjuk paprikával, ráöntjük a paradicsompürét, a bort, beletesszük a fűszernövényeket és a megzúzott fokhagymát. A visszarakott oldalasokat ebben a mártásban puhára pároljuk. Apróra vágott burgonyát olajban megsütünk, pecsenyetálra halmozzuk, erre rakjuk sorban a hússzeleteket és leöntjük a mártással.
Forrás: DPG recepttár