Hozzávalók:

  • 1,5 kg oldalas
  • 1 dl olaj
  • 1 kanál paradicsompüré
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • kakukkfű
  • majoránna
  • pirospaprika
  • 1 dl fehérbor
  • 5 dkg füstölt szalonna 

Elkészítés:

Az oldalast kétujjnyi darabokra vágjuk, lisztbe forgatjuk, és az olajban mindkét oldalát pirosra sütjük. Ezután a húst kiszedjük, és félre tesszük. A pecsenyezsírban megpirítjuk a feldarabolt szalonnát és vöröshagymát, megszórjuk paprikával, ráöntjük a paradicsompürét, a bort, beletesszük a fűszernövényeket és a megzúzott fokhagymát. A visszarakott oldalasokat ebben a mártásban puhára pároljuk. Apróra vágott burgonyát olajban megsütünk, pecsenyetálra halmozzuk, erre rakjuk sorban a hússzeleteket és leöntjük a mártással.
 
 

Forrás: DPG recepttár 


A recepthez társított címkék:
sertéshús recept , tájjellegű étel