Hozzávalók:

  • 1 kg 40 dkg-os hátsó sertéscsülök
  • 40 dkg bőrös sertéskaraj
  • 1 üveg sör
  • 1 dl étolaj
  • őrölt bors
  • rozmaring
  • kakukkfű
  •  
  • Köret:
  • 40 dkg burgonya
  • 20 dkg cukkíni
  • 20 dkg fejhér vagy zöld húsú paprika
  • 20 dkg paradicsom
  • 1 dl tejföl
  • 10 dkg füstölt szalonna
  • 1 csomag újhagyma

Elkészítés:

A csülköt és a bőrös karajt előkészítjük, formázzuk (a sallangoktól megtisztítjuk), sóval, borssal, rozmaringgal ízesítjük, tűzforró olajjal meglocsoljuk, és közép meleg sütőben megsütjük, közben sörrel locsolgatjuk.

A köretnek a cukkinit, paprikát, paradicsomot, újhagymát felszeleteljük, sóval és borssal ízesítjük, grill-lapon megsütjük. A héjában sült burgonyát négybe bevágjuk sóval, borssal, kakukkfűvel ízesített tejföllel meglocsoljuk, majd a füstölt szalonna kockákat ráhelyezzük és a csülök mellett továbbsütjük.


 

Forrás: DPG recepttár 


A recepthez társított címkék:
tájjellegű étel