Belépés | Regisztráció
- Válassz a menüből! -
főoldal
recept feltöltése
recept módosítása
Bográcsos ételek
Grill receptek
Borkorcsolya
Desszert
Egytálétel
Édesség
Főzelék
Halétel
Húsétel
Ital
Köret
Leves
Mártás
Diétás ételek
Saláta
Sörkorcsolya
Sütemény
Szárnyas
Szendvics
Tészta
Tojásétel
Zöldségétel
Vegetáriánus
Gyerekeknek
tájjellegű étel
marhahús recept
sertéshús recept
édesség
dió
Belépés és regisztráció
Fórum
Konyhatündérek
Recept feltöltése
Recept módosítása
Bográcsos ételek
Grill receptek
Borkorcsolya
Desszert
Egytálétel
Édesség
Főzelék
Halétel
Húsétel
Ital
Köret
Leves
Mártás
Diétás ételek
Saláta
Sörkorcsolya
Sütemény
Szárnyas
Szendvics
Tészta
Tojásétel
Zöldségétel
Vegetáriánus
Gyerekeknek
tájjellegű étel
marhahús recept
sertéshús recept
halászlé
édesség
Belépés és regisztráció
Konyhatündérek
Desszert
Stockholms Favorite a`la Monty
Hozzávalók:
200g fött rizs
150g mélyhütött leveles tészta
2,5 dl tejszin
90g porcukor
öszi brack, sárga barack és szőllő vegyesen
4 db tojás
dionyi vaj esetleg margarin
06 dl illatos likőr
Elkészítés:
Kivajazunk egy mély, lehetöleg téglalap formáju edényt ami kb; 1 literes. A leveles tésztát felengedjük 2/3 -1/3 arányban felosztjuk mindet téglalap alakura nyujtjuk a legnagyobbal kibéleljük a formát. Vigyázat! A szegélyeken a tészta lógjon le kb; 2-3 cm-t! Mert azt viossza kell majd hajtanunk! A kisebb lapot félre tesszük! A kifött kihült rizst egy mélyebb tálba szedjük, hozzáadjuk a tejszint, a cukrot, a 4 tojás sárgáját!, a lecsepegtetett és felaprózott gyümölcsöket(beföttet) valamint a likört. Ezt jó alapossan össze kell dolgozni! Kemény habot verünk a tojások fehérjét nagyon óvatossan(össze ne törjön) a masszához adjuk, és a sütöformába simitjuk! Visszahajtva a formák szélét (az a bizonyos lelogó 2-3 cm, befedjük a félre tett tészta lappal és a széleken kissé összenyomkodjuk. (Jól "zárjon". Elömelegitett sütöben közepes höfokon (180C) pirosra sütjük. kb; 30-35 perc. Ha tulságossan pirulna a teteje fedjük be alufoliával vagy sütöpapirral. Mikor megsült 10 percig pihentetni kell! Azután hosszukás tálra boritjuk. Csak hidegen szeletelni!! A tetejét be lehet vonni csoki mázzal vagy likörrel higitott baracklekvárral. Sokan itt északon még tejszinhabot is esznek e mellé ami nekünk hm..Magyaroknak kissé túlzásnak tünhet de hát miért is ne! Jó munkát és étvágyat hozzá!
Forrás:
EXTERNET Web-Art Műhely 1997-98
Címke hozzáadása:
Kérjük, add meg az alábbi képen látható második karakter
színét
:
(A karakterlánc nem tartalmazza az O, o, I, i, l, B, U, u betűket és a 0, 1, 8 számokat.)
Ha [ ] szögletes zárójelekbe írsz egy kifejezést, az egy másik receptre történő hivatkozásnak minősül.
Függetlenül attól, hogy létrehozták-e már azt a receptet, vagy sem.
Microsoft Word-ből történő beillesztésnél használd a következő ikont:
FIGYELEM:
Ezen a honlapon a tartalom felvitele/módosítása moderátori jóváhagyáshoz kötött.
Csak az engedélyezést követően tudjuk megmutatni a recept tartalmát.
Amennyiben regisztrált felhasználóként léptél be, és most hozod létre a receptet vagy most módosítod, a recept végleges publikálásáról e-mailben tájékoztatunk.