Hozzávalók:

  • 10 db sima édes palacsinta
  • 25 dkg tehéntúró
  • 5 dkg vaj
  • 1 dl tejföl
  • 5 tojás
  • 5 dkg mazsola
  • 10 dkg cukor
  • 5 dkg vaníliás cukor
  • 1 citrom reszelt héja
  • 20 dkg darált dió
  • 1 dl tejszín
  • 1/4 rúd vanília
  • 6 dkg kakaópor
  • 6 dkg cukor
  • 25 dkg barackíz
  • 5 dkg vaj

Elkészítés:

Az áttört túrót olvasztott vajjal és tejföllel elkeverjük, hozzáadjuk a tojások sárgáját, mazsolát, cukrot, vaníliás cukrot, citromhéjat és jól elkeverjük. Tejszínt cukorral és vaníliával felforralunk, hozzáadjuk a diót, és addig forraljuk, míg jól kenhető massza lesz belőle. A palacsintákat megkenjük a diós krémmel, erre egy palacsinta, rá túró. A következő palacsintát kakaóporral és cukorral hintjük meg, az erre tett palacsintát lekvárral bekenjük. Ezt ismételjük. Vajazott sütőlapra tesszük, kevés vajjal meglocsoljuk (lehet a palacsintákat közben is). Mérsékelt hőfokon 5-10 percig sütjük. A fehérjékből vert kemény habba, lekvárt és cukrot teszünk. Nyomózsákból úgy díszítjük vele a palacsintát, mintha torta lenne, pirosra sütjük. Úgy szeleteljük, mint a tortát.

 

Forrás: DPG recepttár


A recepthez társított címkék:
tájjellegű étel