Hozzávalók:

  • 50 dkg disznóhús (de lehet csontos csirke is)
  • 2 szál répa
  • 1 szál petrezselem
  • 1 kis zellergumó
  • 1 kis karalábé
  • 1 közepes fej hagyma
  • 1 csokor lestyán
  • 2 db
  • krumpli
  • 2 evőkanál rizs
  • 2 evőkanál savanyú káposzta
  • 1 db paradicsom
  • Ha nincs, savanyíthatjuk a levest citrommal, esettel vagy korpa ciberével is. Ha ezeket használjuk, akkor a savanyú káposztát apróra vágott kelkáposztával helyettesíthetjük

 

Elkészítés:

A húst megmossuk, kockára vágjuk, és főni tesszük, közben ügyeljünk, hogy a habját mindig leszedjük, majd sózzuk.

Mikor majdnem megfőtt a hús, sorban hozzáadjuk a megtisztított és apróra vágott zöldségeket: répát, petrezselymet, karalábét, zellert, hagymát, lestyánt.
Közben leforrázzuk a paradicsomot, lehúzzuk a héját, apróra vágva a leveshez adjuk. Következik az előre megmosott rizs és savanyú káposzta a levével együtt.

A krumplit is felkockázzuk, de majd akkor adjuk hozzá a leveshez, mikor a többi zöldség majdnem megfőtt. Tálalhatjuk tejföllel vagy anélkül. 


Forrás: DPG recepttár

 


A recepthez társított címkék:
tájjellegű étel