Hozzávalók:
- 50 dkg disznóhús (de lehet csontos csirke is)
- 2 szál répa
- 1 szál petrezselem
- 1 kis zellergumó
- 1 kis karalábé
- 1 közepes fej hagyma
- 1 csokor lestyán
- 2 db
- krumpli
- 2 evőkanál rizs
- 2 evőkanál savanyú káposzta
- 1 db paradicsom
- Ha nincs, savanyíthatjuk a levest citrommal, esettel vagy korpa ciberével is. Ha ezeket használjuk, akkor a savanyú káposztát apróra vágott kelkáposztával helyettesíthetjük
Elkészítés:
A húst megmossuk, kockára vágjuk, és főni tesszük, közben ügyeljünk, hogy a habját mindig leszedjük, majd sózzuk.
Mikor majdnem megfőtt a hús, sorban hozzáadjuk a megtisztított és apróra vágott zöldségeket: répát, petrezselymet, karalábét, zellert, hagymát, lestyánt.
Közben leforrázzuk a paradicsomot, lehúzzuk a héját, apróra vágva a leveshez adjuk. Következik az előre megmosott rizs és savanyú káposzta a levével együtt.
A krumplit is felkockázzuk, de majd akkor adjuk hozzá a leveshez, mikor a többi zöldség majdnem megfőtt. Tálalhatjuk tejföllel vagy anélkül.
Forrás: DPG recepttár
A krumplit is felkockázzuk, de majd akkor adjuk hozzá a leveshez, mikor a többi zöldség majdnem megfőtt. Tálalhatjuk tejföllel vagy anélkül.
Forrás: DPG recepttár