Belépés | Regisztráció
- Válassz a menüből! -
főoldal
recept feltöltése
recept módosítása
Bográcsos ételek
Grill receptek
Borkorcsolya
Desszert
Egytálétel
Édesség
Főzelék
Halétel
Húsétel
Ital
Köret
Leves
Mártás
Diétás ételek
Saláta
Sörkorcsolya
Sütemény
Szárnyas
Szendvics
Tészta
Tojásétel
Zöldségétel
Vegetáriánus
Gyerekeknek
tájjellegű étel
marhahús recept
sertéshús recept
édesség
dió
Belépés és regisztráció
Fórum
Konyhatündérek
Recept feltöltése
Recept módosítása
Bográcsos ételek
Grill receptek
Borkorcsolya
Desszert
Egytálétel
Édesség
Főzelék
Halétel
Húsétel
Ital
Köret
Leves
Mártás
Diétás ételek
Saláta
Sörkorcsolya
Sütemény
Szárnyas
Szendvics
Tészta
Tojásétel
Zöldségétel
Vegetáriánus
Gyerekeknek
tájjellegű étel
marhahús recept
sertéshús recept
halászlé
édesség
Belépés és regisztráció
Konyhatündérek
Leves
Szoljanka Kátya módra
Hozzávalók:
(4 személyre)
30 dkg sertéslapocka,
30 dkg marhalábszár,
30 dkg csirke- vagy pulykamáj
30 dkg sós-vizes uborka
egy marék savanyúkáposzta
5 dkg füstölt szalonna
2 evőkanál sűrített paradicsom,
egy marék olajbogyó (fekete vagy zöld),
3 gerezd fokhagyma,
2 db bármilyen húsleveskocka,
só, bors, majoranna, pirospaprika, egy kávéskanál cukor
Elkészítés:
Az apró darabokra vágott csirkemájat majorannával alaposan megfűszerezett lében, kis edényben
puhára főzzük, és félretesszük. Ezalatt apró kockákra vágjuk a kétféle húst. A
savanyúkáposztát is kis tömbökre vágjuk. Az uborkákat előbb hosszában négyfelé vágjuk, majd
negyed körcikkekre szeleteljük. Az olajbogyót felszeleteljük. Az apróra vágott füstölt
szalonnát kis olajban zsírjára olvasztjuk, majd beletesszük a húskockákat. A húst megsózzuk,
majd erős tűzön, állandóan kevergetve 5-8 percig pirítjuk. A tűzről levéve hozzákeverjük a
pirospaprikát, és felöntjük cca. 2,5 liter hideg vízzel. Beletesszüka a leveskockákat, az
uborkát, a savanyúkáposztát, a fokhagymát, a sűrített paradicsomot, majorannát, kevés
borsot, cukrot, és kb 25-30 percig lassú tűzön főzzük. Kevés, világos rántást készítünk
ezzel berántjuk a Szoljankát. A végén beletesszük az előzőleg megfőzött májat lével együtt,
és még 5 percig forraljuk. Tálalás előtt belekeverjük a szeletelt olívabogyót.
A kész Szoljanka levesnek a magyar gulyással azonos sűrűségűnek, enyhén savanykás ízűnek
kell lennie. Ha friss, ropogós héjú kenyeret is adunk hozzá tálaláskor, garantáltan nincs
szükség második fogásra. Korhelyek és ínyencek részére egyaránt ajánlott!
Forrás:
EXTERNET Web-Art Műhely 1997-98
Címke hozzáadása:
Kérjük, add meg az alábbi képen látható negyedik karakter
színét
:
(A karakterlánc nem tartalmazza az O, o, I, i, l, B, U, u betűket és a 0, 1, 8 számokat.)
Ha [ ] szögletes zárójelekbe írsz egy kifejezést, az egy másik receptre történő hivatkozásnak minősül.
Függetlenül attól, hogy létrehozták-e már azt a receptet, vagy sem.
Microsoft Word-ből történő beillesztésnél használd a következő ikont:
FIGYELEM:
Ezen a honlapon a tartalom felvitele/módosítása moderátori jóváhagyáshoz kötött.
Csak az engedélyezést követően tudjuk megmutatni a recept tartalmát.
Amennyiben regisztrált felhasználóként léptél be, és most hozod létre a receptet vagy most módosítod, a recept végleges publikálásáról e-mailben tájékoztatunk.