Hozzávalók:

  • 50 dkg sertéstarja
  • 20 dkg füstölt hús
  • 25 dkg sertésmáj
  • 20 dkg gomba
  • 2 fej vöröshagyma
  • pirospaprika
  • bors
  • 1 dl olaj
  • 5 dkg zsír
  • 1 evőkanál liszt
  • 1 dl bor
  • 1 kanál paradicsompüré
  • 1 evőkanál finomra vágott zöldpetrezselyem 

Elkészítés:

A sertéshúst felszeleteljük, kiverjük, megsózzuk, megborsozzuk, lisztbe mártjuk, és forró olajban mindkét oldalát megsütjük. A hagymát apróra vágjuk, rátesszük a húsra, megpirítjuk, hozzátesszük a vékonyan felszeletelt gombát, és szintén megpirítjuk. Ezután hozzáadjuk a kis kockára vágott füstölt húst, egy kanál paradicsompürét, 1 dl bort, 2 dl vizet, a zöldpetrezselymet és puhára pároljuk. A májat vékony csíkokra vágjuk, forró zsírban hirtelen megsütjük, megszórjuk pirospaprikával, hozzáadjuk a sertéshúshoz, még egyszer összeforraljuk és forrón tálaljuk.
 
 

Forrás: DPG recepttár 


A recepthez társított címkék:
sertéshús recept , tájjellegű étel