Hozzávalók:

  • 60 dkg újburgonya
  • 4 dl étolaj
  • 6 dkg vaj
  • 20 dkg vöröshagyma
  • 15 dkg gomba
  • 1 csokor petrezselyem
  • 15 dkg paradicsom
  • őrölt bors

Elkészítés:

A megtisztított újburgonyát sós vízben puhára főzzük, majd leszűrjük és jól lecsepegtetjük. Egy edényben bő olajat hevítünk, beletesszük a burgonyát és lefedve szép pirosra sütjük. Ezután a burgonyát az olajból szűrőkanál segítségével kiszedjük és letakarva a további felhasználásig félretesszük.

 

Serpenyőben vajat olvasztunk, hozzáadjuk a cikkekre vágott vöröshagymát és üvegesre pirítjuk. Ekkor hozzáadjuk a cikkekre darabolt gombát. Sóval, törött borssal, vágott zöldpetrezselyemmel ízesítjük és erős lángon félig megpirítjuk. Rátesszük a cikkekre vágott paradicsomot, melynek előbb a héját és a magjait eltávolítottuk. Amikor minden megpirult, hozzákeverjük a megsütött burgonyát és gyengén megsózva tálaljuk.

 

Forrás: DPG recepttár


A recepthez társított címkék:
tájjellegű étel