Hozzávalók:
- 80 dkg marhahús
- só
- törött bors
- 8 dkg zsír
- 2 fej vöröshagyma
- 50 dkg zöldpaprika
- 2 db paradicsom
- 2 dl tejföl
- 1 kg burgonya
- kakukkfű
- 2 dl bor
- 1 kanál paradicsompüré
Elkészítés:
A hússzeleteket kiverjük, megsózzuk, megborsozzuk, és kevés zsírban mindkét oldalát hirtelen megsütjük. A burgonyát meghámozzuk, és karikára vágjuk. Tűzálló tálat megzsírozunk, aljára terítjük a burgonya felét, erre elosztjuk a hússzeleteket, rá a karikára vágott hagymát, zöldpaprikát, paradicsomot, felülre a maradék burgonyát. A visszamaradt zsiradékban megpirítjuk a paradicsompürét, felöntjük 2 dl vízzel, hozzáadjuk a kakukkfüvet, a bort, tejfölt és tálra öntjük. Keverés nélkül, közép meleg sütőben két órán át sütjük.
Forrás: DPG recepttár