Hozzávalók:

  • 1 csirke
  • 25 dkg gomba
  • bors
  • 1 evőkanál liszt
  • 1 csokor petrezselemy
  • 1 fej vöröshagyma
  • szerecsendió
  • 1 dl fehérbor
  • 1 dl olaj
  • 2 dl tejföl 

Elkészítés:

A csirkét feldaraboljuk, megsózzuk, megborsozzuk. Az olajban a hagymát sárgára pirítjuk, rátesszük a csirkét, azt is megpirítjuk és félretesszük. Ezután felöntjük borral, egy kevés vízzel, és puhára pároljuk. A megtisztított gombát feldaraboljuk, rátesszük, és kb. 10 percig pároljuk. Szerecsendióval megszórjuk, ráöntjük a liszttel sűrített tejfölt, megszórjuk zöldpetrezselyemmel és tálaljuk.


 

Forrás: DPG recepttár 


A recepthez társított címkék:
tájjellegű étel