Hozzávalók:

20-30 dkg csirke cickó
1 fej vöröshagyma
1 cikk fokhagyma
kínai fűszer keverék
1 csomag vietnámi zöldség keverék(mirelit)
Mártáshoz:
3 ek. ketchup
2 tk szója szósz
bors, só, kevés bor (mindegy milyen, fehér, vörös bármelyik jó)

Elkészítés:

No essünk akkor neki.
A csirkét apró darabokra vágjuk. A hagymát nagyon apró kockákra vágjuk. Közben olajat melegítünk és a hagymát megfonnyasztjuk benne. Mikor a hagyma jó, mehet bele a csirke, és addig süssük, pirítsuk amíg szép aranybarna színe lesz, a fokhagymát se hagyjuk ki, apró darabokra vágva. Amíg a csirke készül addig a mártást összekeverjük. Az összes hozzávalót egy edényben elegyítjük. (a bors ha lehet ne az őrölt verzió legyen, hanem a durvára tört típusú) Ha túl sűrű a mártás némi vizet rakjunk bele. A csirke elkészült közben.
 
A hűtőben néhány óra turkálás után megtalálva a vietnámi zöldség keverékünket ( tudod az a nagyon drága) tehát kb a felét ráöntjük a csirkére. Némi kavargatás után ( 5 perc) ráöntjük a mártást. Ismét kevergetjük, és ráöntünk kb 3-4 ek. bort. Jut eszembe a kíni fűszer keverékből 2-3 csipetnyit rakjunk a kajára, 5 perc főzés, sűrű kevergetés közepette. Ha a mártás kevés lenne, vizet önthetünk alá, és kevés ételsűrítővel besűrítjük. Ennyit a csirkéről.
Én rizzsel tálalom. A rizs különlegessége az hogy pirított szezámmag van benne. A szezámmag akkor kerül bele mikor a rizst már megfőztük.
Én a húshoz raktam még egy kis házi fejégetős paprikát, hogy megfelelően csípős legyen.
 

Forrás:
EXTERNET Web-Art Műhely 1997-98