Hozzávalók:

  • 10 dkg gomba
  • 20 dkg rizs
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 darab paprika
  • 2 evőkanál olaj
  • finomra vágott petrezselyem
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 9 dl zöldségleves
  • 2 db paradicsom
  • 7,5 dkg zöldborsó
  • sáfrány
  • pirospaprika
  • őrölt bors

Elkészítés:

A hagymát apróra, a paprikát kockákra vágjuk. A meghámozott paradicsomok belsejét kikaparjuk, húsukat felkockázzuk. A hagymát megpirítjuk az olajban, majd belekeverjük a zúzott fokhagymát, a paprikakockákat, a vékonyra szeletelt gombát és időnként kevergetve 2-3 percig pároljuk. Hozzáadjuk a megmosott rizst és még 1 percig főzzük. Beleöntjük a levest, sóval, borssal ízesítjük, a pirospaprikával és a sáfránnyal megszórjuk. Összekeverjük, felforraljuk és 10-12 percig főzzük, időnként megkeverjük.

 

Amikor a rizs megpuhult, hozzáadjuk a zöldborsót és lefedve még 5 percig főzzük. Újrafűszerezzük, majd a paradicsomkockákkal és a petrezselyemmel megszórva tálaljuk.

 

Forrás: DPG recepttár


A recepthez társított címkék:
tájjellegű étel