Hozzávalók:

mélyhűtőben talált maradék húsvéti sonka
fehérrépa
sárgarépa
zeller
1 fej vőröshagyma
5 gerezd fokhagyma
gyömbér, tárkony, színes borskeverék, száraz vörösbor
burgonya
csipetkéhez: liszt, tojás
habaráshoz: citrom, tejfől, liszt

Elkészítés:

A sonkát hideg vízben felteszem főni.Egy óra múlva beleteszem a zőldséget, fűszereket, hagymát, fokhagymát.
Lassan puhára főzöm.Kiszedem a zőldséget és turmix gépbe teszem, egy fél citrom levével, tejfőllel, egy evőkanál lisztel addig pőrgetem amíg kiírja, hogy game over.Közben beleteszem a levesbe a kockára vágott krumplit majd amikor majdnem megfőtt beleszaggatom a csipetkét. Félúton száraz vörösborral bolondítom. Kiveszem a sonkát, kockára vágom és vissza teszem.
Majd a fenti extrém habarással besűrítem és apróra vágott petrezselyemmel szórom meg.
 

Forrás:
EXTERNET Web-Art Műhely 1997-98