Hozzávalók:

  • 2 db sertés csülök kicsontozva
  • 15 dkg gomba
  • törött bors
  • 1 db vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 pohár tejföl
  • 1 kiskanál paradicsompüré
  • 1 mokkáskanál paprikakrém
  • 1 kiskanál liszt
  • 1 kanál mustár
  • 5 dkg zsír
  • 2 dl bor és + 2 dl a főzőbe

Elkészítés:

A jól megtisztított, megperzselt és besózott csülköket forró zsírban megforgatjuk, szép pirosra sütjük. Tűzálló tálba helyezzük, mellédobjuk a kettévágott vöröshagymát, a  fokhagymát, öntünk rá 1 dl bort, ugyanannyi vizet és lefedve puhára pároljuk. Időközben borral és vízzel locsolgatjuk és időnként megforgatjuk.

A feldarabolt gombát hozzáadjuk és megpirítjuk. Előmelegített tálra tesszük a felszeletelt csülköket, levét áttörjük, felmelegítjük, megpirítunk benne 1 kanál paradicsompürét, meghintjük liszttel, belekeverjük a mustárt, a tejfölt, és jól felforralva a melegen tartott csülökre öntjük.


 

Forrás: DPG recepttár 


A recepthez társított címkék:
tájjellegű étel