Hozzávalók:

2 szép borjúmáj
1 kg burgonya
1 fej vöröshagyma
4 szelet füstölt szalonna
8 tojás
a díszítéshez paradicsom, paprika

Elkészítés:

A hűtött májakat centi vastagságúra szeljük éles késsel, egy mozdulattal. A szeleteket bevagdossuk, zsemlemorzsába forgatjuk, majd hirtelen sütjük, míg barnák nem lesznek. A szeletek homorú felébe egy egész tojást ütünk, amit hagyunk megsülni tukörtojássá.
A burgonyát meghámozzuk, hasábokra vágjuk, olajban sütjük. A szalonnából kakastaréjt sütünk.
Tálalás előtt a burgonyát paradicsommal és paprikával díszítjük. Melegen kell tálalni és fogyasztani. Ez az étel nagyon hasonlít a Marsall-májra, a különbség csak a tojás és a sertésmáj miatt van.
 

Forrás:
EXTERNET Web-Art Műhely 1997-98