Hozzávalók:

  • 4 db sertésköröm
  • 2 db sertéscsülök
  • fél sertésfej
  • 1 kg lapocka
  • 3 nagy fej hagyma
  • lebbencstészta ízlés szerint
  • 1kg burgonya
  • 2evőkanál őrölt pirospaprika
  • 1 db erős zöldpaprika
  • 2 db tv paprika
  • 2 csipet kömény
  • 2 db
  • paradicsom
  • 8-10 gerezd fokhagyma
  • 5-10 dkg sós fehér szalonna 

Elkészítés:

A szalonnával alázsírozzuk a bográcsot, majd legalulra tesszük a csülök bontása után a csontot, rá a köröm kerüljön, utána egy réteg apróra vágott hagyma. A következő réteg a kicsontozott csülök, amit hagymaréteg, azt meg apróra vágott lapocka követ. Dobjuk rájuk a köményt, a paradicsomot, a fokhagymát, a sót. Hideg vízzel fölengedjük. Három óra hosszáig lassú tűzön főzzük, őrölt paprika nélkül. Nem kell keverni, csak a bográcsot forgatni.

Amikor majdnem készen van, a színét külön edénybe leszedjük, ebben keverjük el a pirospaprikát, majd visszaöntjük a leveshez. Utána kerül bele a darabokra tört lebbencstészta és a kockákra vágott krumpli.
Az egészet sűrűre főzzük. Ha a vizet elpárologtatta, utána kell tölteni.
 
 

Forrás: DPG recepttár 


A recepthez társított címkék:
tájjellegű étel