Hozzávalók:
- 4 db sertésköröm
- 2 db sertéscsülök
- fél sertésfej
- 1 kg lapocka
- 3 nagy fej hagyma
- lebbencstészta ízlés szerint
- 1kg burgonya
- 2evőkanál őrölt pirospaprika
- 1 db erős zöldpaprika
- 2 db tv paprika
- 2 csipet kömény
- 2 db
- paradicsom
- 8-10 gerezd fokhagyma
- 5-10 dkg sós fehér szalonna
Elkészítés:
A szalonnával alázsírozzuk a bográcsot, majd legalulra tesszük a csülök bontása után a csontot, rá a köröm kerüljön, utána egy réteg apróra vágott hagyma. A következő réteg a kicsontozott csülök, amit hagymaréteg, azt meg apróra vágott lapocka követ. Dobjuk rájuk a köményt, a paradicsomot, a fokhagymát, a sót. Hideg vízzel fölengedjük. Három óra hosszáig lassú tűzön főzzük, őrölt paprika nélkül. Nem kell keverni, csak a bográcsot forgatni.
Amikor majdnem készen van, a színét külön edénybe leszedjük, ebben keverjük el a pirospaprikát, majd visszaöntjük a leveshez. Utána kerül bele a darabokra tört lebbencstészta és a kockákra vágott krumpli.
Amikor majdnem készen van, a színét külön edénybe leszedjük, ebben keverjük el a pirospaprikát, majd visszaöntjük a leveshez. Utána kerül bele a darabokra tört lebbencstészta és a kockákra vágott krumpli.
Az egészet sűrűre főzzük. Ha a vizet elpárologtatta, utána kell tölteni.
Forrás: DPG recepttár