Hozzávalók:

  • 60 dkg darált sertéshús
  • 1 fej édes káposzta
  • fél tasak gyorsrizs
  • 20 dkg füstölt kolbász
  • 2 dl tejföl
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • bors
  • pirospaprika
  • kapor

Elkészítés:

A káposztát megtisztítjuk, külső leveleit levesszük, a torzsáját kivágjuk. A káposztát egy edénybe helyezve ecetes sós vízzel felöntjük és 6 percig nagy lángon pároljuk. A 10 külső levelet lefejtjük a fejről és a többit félretesszük.

A darált sertéshúst, a rizst, az apróra vágott vöröshagymával, a zúzott fokhagymával és a fűszerekkel összegyúrjuk. Az így kapott masszát a káposztalevelekbe tekerjük, és egy edénybe rakjuk. Vizet öntünk alá és a maradék káposztát, valamint a 20 dkg füstölt kolbászt belevagdaljuk. Az edényt letakarjuk és 25 percig erős tűzön főzzük. A készülékből kivéve egyenletesen ráöntjük a tejfölt és további 3 percig összefőzzük.

 

Forrás: DPG recepttár 


A recepthez társított címkék:
tájjellegű étel