Hozzávalók:

  • 0, 5 kg csirkemell
  • 2 dl tejszín (vagy zabtejpor)
  • 1 pohár tejföl
  • Fél csomag brokkoli
  • Vöröshagyma
  • Só, bors,
  • Delikát
  • Fokhagyma
  • Penne tészta

Elkészítés:

Brokkolis csirkemellA csirkemellet szeleteljük apró kockákra. Törekedni kell arra, hogy a kockák minél kisebbek, fél centi körüliek legyenek, mert így a hús jobban át tudja venni az ízeket.

 

Dinszteljünk meg egy vöröshagymát, majd süssük vele fehérre a húst. Várjuk meg, míg elfő a leve, majd lepirul. Eközben sózzuk, borsozzuk, csipet rozmaringot is tehetünk bele.

 

Mossuk meg a brokkolit, válasszuk szét kis darabokra, és delikátos vagy leveskockás vízbe tegyük fel főni. Mielőtt még teljesen át tudnánk szúrni a villával a brokkoli szárát, vegyük ki a vízből és csöpögtessük le.

 

Az enyhén megpirult húshoz öntsünk egy fél pohár vizet, majd adjunk hozzá 2 dl tejszínt.

Nyomjunk bele egy gerezd fokhagymát, ízlés szerint fűszerezzük után. Amikor már majdnem kész, tegyük hozzá a brokkolit, rottyantsuk őket össze, majd a penne tésztát is borítsuk hozzá. Egy-két percet még melegítsük őket együtt.

 

TIPP:

Ha nem akarjuk az összeset elfogyasztani azonnal, ne öntsük össze a tésztával a húst, a tészta pár óra alatt ugyanis magába szívja a szószt.

 

A recept forrása: Ötletkonyha.hu - olcsó és egyszerű receptek képekkel


A recepthez társított címkék:
brokkoli , csirkemell