Hozzávalók:
- 0, 5 kg csirkemell
- 2 dl tejszín (vagy zabtejpor)
- 1 pohár tejföl
- Fél csomag brokkoli
- Vöröshagyma
- Só, bors,
- Delikát
- Fokhagyma
- Penne tészta
Elkészítés:
A csirkemellet szeleteljük apró kockákra. Törekedni kell arra, hogy a kockák minél kisebbek, fél centi körüliek legyenek, mert így a hús jobban át tudja venni az ízeket.
Dinszteljünk meg egy vöröshagymát, majd süssük vele fehérre a húst. Várjuk meg, míg elfő a leve, majd lepirul. Eközben sózzuk, borsozzuk, csipet rozmaringot is tehetünk bele.
Mossuk meg a brokkolit, válasszuk szét kis darabokra, és delikátos vagy leveskockás vízbe tegyük fel főni. Mielőtt még teljesen át tudnánk szúrni a villával a brokkoli szárát, vegyük ki a vízből és csöpögtessük le.
Az enyhén megpirult húshoz öntsünk egy fél pohár vizet, majd adjunk hozzá 2 dl tejszínt.
Nyomjunk bele egy gerezd fokhagymát, ízlés szerint fűszerezzük után. Amikor már majdnem kész, tegyük hozzá a brokkolit, rottyantsuk őket össze, majd a penne tésztát is borítsuk hozzá. Egy-két percet még melegítsük őket együtt.
TIPP:
Ha nem akarjuk az összeset elfogyasztani azonnal, ne öntsük össze a tésztával a húst, a tészta pár óra alatt ugyanis magába szívja a szószt.
A recept forrása: Ötletkonyha.hu - olcsó és egyszerű receptek képekkel