Hozzávalók:

nagy őzlábgomba kalapok
1/2 kg sonka
3 fej v. még több hagyma
20 dkg liszt, 2 dl tej a palacsintatésztához
tejföl, majonéz a tartármártáshoz
petrezselyem
só , bors

Elkészítés:

Olyasmit képzelj, mint a rántott palacsinta.
Legalább 15 cm átmérőjű őzlábgombákat használj, személyenként 2-t. A megtisztított gombát kivajazott tepsiben v. serpenyőben 10 percig pároljuk.
Ez idő alatt elkészítjük a tölteléket: kockára vágott hagymát üvegesre pirítunk, s belekeverjük a csíkokra vágott sonkát. Összepirítjuk. Borssal ízesítsük.
A megpárolt gombafejeket (lemezes oldalával felfelé) vékonyan beborítjuk a töltelékkel, s szorosan mint palacsintát, feltekerjük. Végeit s a szélét fogpiszkálóval összetűzzük.Sűrű palacsintatésztát keverünk, a tekercseket ebben megbundázzuk. Forró olajban aranysárgára sütjük. (ez nem könnyű művelet!)
Tartárral, petrezselyemmel szórva tálaljuk.
Könnyű, olcsó, gyorsan elkészíthető hétköznapi vacsora. Haha, csak vicceltem!
 

Forrás:
EXTERNET Web-Art Műhely 1997-98