Hozzávalók:

1db 2-3 kg-os busa
vöröshagyma
burgonya
fűszerek: só, mustár, pirosarany paprika, flekken fűszerkeverék
tejfel
vaj

Elkészítés:

Előkészítés:
Egy kb. 2-3 kg-os, lehetőleg pettyesbusát, megtisztítunk, fejét és uszonyait levágjuk és sűrűn beírdaljuk. Az így előkészített halat besózzuk, a testét kívül és belül mustárral és kevés pirosarannyal (tubusos paprika) vastagon bedörzsöljök. Végén flekken fűszerkeverékkel (ízlés szerint más típusú keverék is használható) és kevés borsal hintjük meg. Az előfűszerezett halat 12-24 órán keresztül a hűtőgépben tároljuk.
*megjegyzés: a busákat általában erősebben kell sózni és fűszerezni, mint pl a pontyot.
Elkészítés:
Jénai edényt, vagy zománcozott tepsit vastagon kivajazunk, és ráfektetjük az előkészített halat. A hal köré és a hasüregébe karikára vágott burgonyát és vöröshagymát helyezünk, végül egy pohár tejföllel leöntjük. Az edényt fedővel, vagy alufóliával letakarjuk és fórró sütőben 30-40 percig pároljuk. Ezután a fedőt eltávolítjuk és addig sütjük, míg a lé elpárolog, illetve a felszín kissé meg nem pirul.
 

Forrás:
EXTERNET Web-Art Műhely 1997-98