Hozzávalók:

25 dkg savanyú káposzta
1 fej lila hagyma
1/2 dl (oliva)olaj
1/2 dl citromlé
őrölt fehér bors

Elkészítés:

ELŐKÉSZÜLÜNK: A savanyú káposztát apróra vágjuk. A lila hagymát apró kockákra szeleteljük. Az olajat, citromlét, borst, sót jó alaposan elkeverjük. (Ugye ezt hívják "dresszingnek", mert ezt torna dresszben kell csinálni, hogy agyon ne csapjanak, mert a szép új nadrágodat összeolajoztad.) KAVARJUK: A dresszingbe beleöntjük a lila hagymát, jól elkeverjük, majd az aprózott savanyúkáposztát kavarjuk bele. Addig kavargatjuk, míg minden egyes káposzta szál olajos nem lesz. MIHEZ: Mindenhez, de csak úgy magában is, minél többet télen. Aki ezek után is influenzás lett az vonja le a tanulságot.
 

Forrás:
EXTERNET Web-Art Műhely 1997-98