Hozzávalók:

4-5 személyre
500 g spaghetti
250 ml tejföl
200 g sonka
2 db tojás
1 db camping sajt

Elkészítés:

Tegyünk a tűzre 4 liter sós vízet és amíg felforr, készítsük el a mártást. Vágjuk apróra a sonkát (pl.:vékonyra szeletelt sonkát 1*1 cm-es darabokra). Tegyük a tejfölt egy kis lábosba, és adjuk hozzá a camping sajtot, a sonkát és a tojásokat. Keverjük össze, és tegyük fel a tűzre. Néha keverjük meg, amíg egyet rottyan, ekkor húzzuk le a tűzről. Ha ügyesek vagyunk, és párhuzamosan is tudunk dolgozni, akkor a tészta pont egy időben készül el a mártással.
A tésztát ne főzzük puhára, hanem csak addig, amíg megtörve a közepén fél milliméteres fehér pont látható, majd a leszűrés és öblítés után 2 evőkanálnyi olivaolajra tegyük (praktikusan az elöblített főzőlábosba), és a lábost mozgatva (nem fakanállal keverve) forgassuk át néhányszor.
A mártást csak tálaláskor rakjuk a tésztára!
Vigyázat! Egyéb ízesítést a hozzávalók sótartalma miatt nem igényel!
 

Forrás:
EXTERNET Web-Art Műhely 1997-98