Hozzávalók:

50 dkg darált marhahús
2 konzerv vörös bab
1 nagy fej vöröshagyma
3 nagy paradicsom
1 kis fej zellergumó
2 szál sárgarépa
2 szál petrezselyemgyökér
1-2 chilipaprika (elhagyható)
olaj, só, bors, pirospaprika, chilipor

Elkészítés:

Forró olajban megpirítom a darálthúst, hozzáadom a kockára
vágott hagymát, kissé tovább pirítom, majd meghintem
chiliporral, sóval, borssal és pirospaprikával.
Belekeverem a kockára vágott zellergumót, sárgarépat és
petrezselyemgyökeret. Hozzáadom a babot és elkeverem. A paradicsomot leforrázom
és a héját lehúzom. Negyedekre vágom és ezt is beleteszem.

Lassú tûzön kb. 1 órát fõzöm. Aki csípõsen
szereti fõzhet bele 1-2 chilipaprikát is. Tálaláskor rizset vagy friss
kenyeret adok hozzá vörösborral.
 

Forrás:
EXTERNET Web-Art Műhely 1997-98