Hozzávalók:
25 dkg liszt,
35 dkg cukor,
30 dkg margarin,
20 dkg porcukor,
20 dkg darált dió,
6 tojás,
1/2 csomag sütőpor,
75 dkg túró,
1 csomag mazsola,
1 csomag vaniliás cukor.
35 dkg cukor,
30 dkg margarin,
20 dkg porcukor,
20 dkg darált dió,
6 tojás,
1/2 csomag sütőpor,
75 dkg túró,
1 csomag mazsola,
1 csomag vaniliás cukor.
Elkészítés:
Összedolgozunk 20 dkg lisztet (a sütőporral elkeverve), 15 dkg margarint, 20 dkg cukrot, 20 dkg darált diót és 1 egész tojást. Tepsibe nyomkodjuk, majd 5-10 percig sütjük.
75 dkg túrót, 1 csm. mazsolát, 15 dkg margarint, 15 dkg cukrot, 3 ek. lisztet, 5 tojássárgáját és 1 csm. vaniliás cukrot jól összedolgozunk és a félig sült tészta tetejére kenjük, majd visszatesszük a sütőbe.
Közben 5 tojás fehérjét 20 dkg porcukorral kemény habbá verünk, a már megsült tészta tetejére kenjük és megszárítjuk. Miután kihűlt, szeleteljük.
75 dkg túrót, 1 csm. mazsolát, 15 dkg margarint, 15 dkg cukrot, 3 ek. lisztet, 5 tojássárgáját és 1 csm. vaniliás cukrot jól összedolgozunk és a félig sült tészta tetejére kenjük, majd visszatesszük a sütőbe.
Közben 5 tojás fehérjét 20 dkg porcukorral kemény habbá verünk, a már megsült tészta tetejére kenjük és megszárítjuk. Miután kihűlt, szeleteljük.
Forrás:
EXTERNET Web-Art Műhely 1997-98