Hozzávalók:

kb. 1 kg alma
20 dkg csirkehús (sült vagy főtt)
5 dkg szójapehely
1 tojás
1 zsemle
kevés tej
rozmaring, petrezselyemzöld
kevés margarin
5 dkg sajt

Elkészítés:

Személyenként egy nagy savanykás almát számítunk. Eltávolítjuk az almák magházát és kivájjuk a belsejét. 20 dkg főtt vagy sült, finomra darált csirkehúst összekeverünk 5 dkg beáztatott, alaposan kinyomkodott szójapehellyel, 1 tojással, 1 tejbe áztatott, kicsavart zsemlével, az alma kockára vágott belsejével, sóval, rozmaringgal, apróra vágott petrezselyemmel, és az almák üregébe töltjük. Margarinnal vékonyan kikent hőálló tálba rajuk, és előmelegített, középmeleg sütőben 20-25 percig sütjük. amikor majdnem kész, 5 dkg reszelt sajttal meghintjük, majd annyi időre toljuk vissza a sütőbe, amíg a sajt ráolvad, és enyhén megpirul. Burgonyapürével körítve, ebédre, vacsorára egyaránt készíthetjük.
 

Forrás:
EXTERNET Web-Art Műhely 1997-98