Hozzávalók:

1 sültcsirke
1 evőkanál vörösborecet
1 evőkanál szezámolaj
2 evőkanál étolaj
1/4 teáskanál szójaszósz
1 evőkanál reszelt vöröshagyma
1/4 teáskanál szárított kapor
1/4 teéskanál só
1/4 teáskanál feketebors
20 dkg rózsáira szedett karfiol
10 dkg uborka
2 zellergyökér
1 cikória (10 dkg)
2 paradicsom
8 olivabogyó a díszítéshez

Elkészítés:

A csirkét feldaraboljuk, a bőrét lehúzzuk. A húst lebontjuk a csontról és kis kockákra vágjuk. Az ecetet, az olajat és a fűszereket összekeverjük és ítesítjük. A húst ebbe a páclébe tesszük, és szobahőmérsékleten állni hagyjuk. A karfiolt sós vízben megfőzzük, hideg vízben leöblítjük, megszárítjuk. Az uborkát héj és mag nélkül centiméteres darabokra szeljük. A zellert és a cikóriát vékony félkör alakú szeletekre vágjuk fel. A zöldséget a marinírozott csírkéhez adjuk, ízesítjük, paradicsomszeletekkel és olivabogyóval díszítjük. Lehetőleg azonnal tálaljuk. Vajas pirítóst vagy fűszeres majonézt ajánlunk hozzá.
 

Forrás:
EXTERNET Web-Art Műhely 1997-98