Hozzávalók:
Hozzávalók 20 db muffinhoz:
25 dkg liszt
2 teáskanál sütőpor
1/2 teáskanál szódabikarbóna
17,5 dkg kristálycukor
2 evőkanál minőségi kakaó
15 dkg étcsoki pasztilla, vagy tört étcsokoládé (magas kakaótartalmú)
2,5 dl tej
1 dl étolaj
1 teáskanál vanília kivonat vagy aroma
1 tojás
Elkészítés:
Kimérünk 2,5 dl tejet, hozzáadjuk az étolajat, a vanília kivonatot és beleütünk egy egész tojást. A liszthez hozzáadjuk a sütőport, a szódabikarbónát és a kakaót, és jól összekeverjük. A folyékony keverékhez hozzáadjuk a száraz hozzávalókat: először a kristálycukrot, majd a lisztkeveréket, végül a tésztába szórjuk a csokipasztillákat, és az egészet egy fakanállal összedolgozzuk. A masszát muffin formákba töltjük (kb. a papír háromnegyedéig) és 200 fokon 20 peret sütjük. A sütés alatt ügyeljünk rá, hogy ne nyissuk ki a sütő ajtaját, különben a süti összeesik.