Hozzávalók:

Hozzávalók 20 db muffinhoz:

 

25 dkg liszt

2 teáskanál sütőpor

1/2 teáskanál szódabikarbóna

17,5 dkg kristálycukor

2 evőkanál minőségi kakaó

15 dkg étcsoki pasztilla, vagy tört étcsokoládé (magas kakaótartalmú)

2,5 dl tej

1 dl étolaj

1 teáskanál vanília kivonat vagy aroma

1 tojás

Elkészítés:

Kimérünk 2,5 dl tejet, hozzáadjuk az étolajat, a vanília kivonatot és beleütünk egy egész tojást. A liszthez hozzáadjuk a sütőport, a szódabikarbónát és a kakaót, és jól összekeverjük. A folyékony keverékhez  hozzáadjuk a száraz hozzávalókat: először a kristálycukrot, majd a lisztkeveréket, végül a tésztába szórjuk a csokipasztillákat, és az egészet egy fakanállal összedolgozzuk. A masszát muffin formákba töltjük (kb. a papír háromnegyedéig) és 200 fokon 20 peret sütjük. A sütés alatt ügyeljünk rá, hogy ne nyissuk ki a sütő ajtaját, különben a süti összeesik.

 

Egyszerű és finom csokis muffin


A recepthez társított címkék:
csokoládé , édesség , kakaó , muffin