Hozzávalók:
10dbtojás
10ek.cukor
1vaníliáscukor
10 ek. rétesliszt
3 ek. kakaó
3 dl tejszín
1 csomag főzés nélküli csokis pudingpor
2 tábla tortabevonó csoki
10ek.cukor
1vaníliáscukor
10 ek. rétesliszt
3 ek. kakaó
3 dl tejszín
1 csomag főzés nélküli csokis pudingpor
2 tábla tortabevonó csoki
Elkészítés:
Piskóta:
a 10 darab tojás fehérjét kemény habbá verjük. Egyenként beletesszük a tojások sárgáját és 1-1 evőkanál cukrot. Fakanállal belekeverjük a réteslisztet és a kakaót.Kilisztezett, kivajazott tortaformába tesszük és 35-40 perc alatt készre sütjük.
Krém:
A tejszínt robotgéppel 3-4 perc alatt habosra keverjük, lassan - kanalanként - beletesszük a pudingport. Krém állagúra keverjük.
Ha a piskóta kihűlt 2-3 lapra vágjuk. Megtöltjük a krémmel. A tetejére tortabevonó csokit készítünk a csomagoláson levő utasítás szerint.
a 10 darab tojás fehérjét kemény habbá verjük. Egyenként beletesszük a tojások sárgáját és 1-1 evőkanál cukrot. Fakanállal belekeverjük a réteslisztet és a kakaót.Kilisztezett, kivajazott tortaformába tesszük és 35-40 perc alatt készre sütjük.
Krém:
A tejszínt robotgéppel 3-4 perc alatt habosra keverjük, lassan - kanalanként - beletesszük a pudingport. Krém állagúra keverjük.
Ha a piskóta kihűlt 2-3 lapra vágjuk. Megtöltjük a krémmel. A tetejére tortabevonó csokit készítünk a csomagoláson levő utasítás szerint.
Forrás:
EXTERNET Web-Art Műhely 1997-98