Hozzávalók:
Hozzavalok 2 szemelyre:
2 nagy hosszukas krumpli
4 szelet szalonna
4 ujhagyma szara
2 marek reszelt cheddar marble (marvany) sajt
1 kanal vaj
2 kanal tejfol
pici so, bors
2 nagy hosszukas krumpli
4 szelet szalonna
4 ujhagyma szara
2 marek reszelt cheddar marble (marvany) sajt
1 kanal vaj
2 kanal tejfol
pici so, bors
Elkészítés:
A ket krumplit hamozas nelkul jol megmosunkk, kicsit megszurkaljuk villaval, betesszuk a mikroba 12 percre hogy jol atsuljon. Mikor kesz kettevagjuk, es szepen kivajjuk a belsejet.
Toltelek:
Amit krumplit kivajtunk, ahhoz hozzatesszuk a ket marek sajtot, az apro karikara vagott hagymaszarat, a vajat, tejfolt, sot, borsot.
A szalonnat betesszuk a mikroba, jo ropogosra sutjuk kb. 4-5 percig. Elmorzsoljuk, es belekeverjuk a toltelekhez.
Ezt a tolteleket visszatoltjuk a krumpliba, es a tetejet megszorjuk a fennmaradt sajttal. Betesszuk a sutobe, es addig sutjuk, amig a sajt megolvad. Sult csirke melle koretnek ajanlott.
Jo etvagyat!
Toltelek:
Amit krumplit kivajtunk, ahhoz hozzatesszuk a ket marek sajtot, az apro karikara vagott hagymaszarat, a vajat, tejfolt, sot, borsot.
A szalonnat betesszuk a mikroba, jo ropogosra sutjuk kb. 4-5 percig. Elmorzsoljuk, es belekeverjuk a toltelekhez.
Ezt a tolteleket visszatoltjuk a krumpliba, es a tetejet megszorjuk a fennmaradt sajttal. Betesszuk a sutobe, es addig sutjuk, amig a sajt megolvad. Sult csirke melle koretnek ajanlott.
Jo etvagyat!
Forrás:
EXTERNET Web-Art Műhely 1997-98