Hozzávalók:

45-50 cm-es csukák
csukánként egy-egy kisebb fej vöröshagyma
só, bors
nyársak
keményfából rakott tábprtúz, vagy barbecue grill

Elkészítés:

A csukát langyos, ecetes vízben leöblítjük, lemossuk róla a nyálkát. Nem pikkelyezzük le, nem bontjuk fel!Hátgerince mentén, a faroknyél felől nyársra húzzuk, vigyázva, hogy a belső részei ne sérüljenek. Parázs felett forgatva egy órán keresztül sütjük. Lehúzzuk a nyársól, a gerinc mentén kezdjük bontani, kiemeljük a belsőségeket, a hasüregbe szeletelt hagymát teszünk, sót, borsot szórunk. A hamvadó parázsba helyezzük kb 5-10 percre, hogy a fűszerek átjárhassák. A parázsból kiemelve leginkább puszta kézzel fogyasztható, simán le kell csipegetni a bőréről.
Autentikus Dráva melléki halászétel, tábori körülményekhez.
Jó étvágyat.
 

Forrás:
EXTERNET Web-Art Műhely 1997-98