Hozzávalók:

2 db csülök
1,5 kg krumpli
3 dl viz
só, örölt bors, fokhagyma, majoranna, bazsalikom
4 fej vöröshagyma

Elkészítés:

A krumplit nyolcadokba vágjuk és teflon sütőbe tesszük.
A vöröshagymát félkarikákra vágjuk, 3 fejet rászorunk a krumplira. A csülök husos részét besózzuk, izlés szerint fokhagymát kenünk rá, rászorjuk a borst, a majorannát és a bazsalikomot. A befüszerezett felével ráborűtjuk a krumplira és a hagymára, a tetejére sót, borst, majorannát és bazsalikomot szorunk. A maradék felvágott hagymát rászorjuk a csülökre. Aláöntjük a vizet. Alufóliát tesszünk rá, azzal egy óráig közepes lángon sütjük, majd egy kicsit erősítünk a tüzön, így még fél óráig sütjük, majd a fóliát leszedjük és erős lángon fél óráig sütjük, megpirítjuk a csülköt.
 

Forrás:
EXTERNET Web-Art Műhely 1997-98