Hozzávalók:
TÉSZTÁHOZ:
20 dkg étcsokoládé
25 dkg vaj v. margarin
6 tojás
20 dkg cukor
20 dkg gormbára vágott dió
10 dkg finomliszt
1-1 kk őrölt szegfűszeg és fahéj
1/2 kk őrölt kardamom, csipetnyi só
A TÉSZTA TETEJÉRE:
20 dkg sárgabaracklekvár
10-05 dkg tortabevonó csokoládé
kb 40 db felezett dióbél
20 dkg étcsokoládé
25 dkg vaj v. margarin
6 tojás
20 dkg cukor
20 dkg gormbára vágott dió
10 dkg finomliszt
1-1 kk őrölt szegfűszeg és fahéj
1/2 kk őrölt kardamom, csipetnyi só
A TÉSZTA TETEJÉRE:
20 dkg sárgabaracklekvár
10-05 dkg tortabevonó csokoládé
kb 40 db felezett dióbél
Elkészítés:
Az étcsokoládét felolvasztjuk és habosra keverjük a vajjal, a cukorral és a tojássárgákkal. Hoozáadjuk a durvára vágott dióbelet, a fűszereket, a lisztet és legvégül beleforgatjuk a tojásfehérjékből, csipetnyi sóval keményre vert habot. Kizsírozott, lisztezett tepsibe öntjük és megsütjük.
Amikor kihűlt, megkenjük a baracklekvárral és a tortabevonó csokoládéval leöntjük. Kocka alakúra szeleteljük és minden kockára egy félbe vágott dióbelet nyomunk.
Amikor kihűlt, megkenjük a baracklekvárral és a tortabevonó csokoládéval leöntjük. Kocka alakúra szeleteljük és minden kockára egy félbe vágott dióbelet nyomunk.
Forrás:
EXTERNET Web-Art Műhely 1997-98