Hozzávalók:

Krumpli
Liszt
Zsír
Sok vöröshagyma
Tejföl

Elkészítés:

A krumplit kockákra vágjuk, sós vizben megfőzzük, majd a víz egy részének leöntése után pürévé törjük. Lassú tűzön apránként adjuk hozzá a lisztet, egészen addig amíg bírjuk keverni. Ha úgy érezzük kész van, akkor húzzuk félre a tűzről, és egy serpenyőbe tegyünk két-három kanálnyi zsírt. A hagymát apróra vágva pírítsuk üvegesre, vagy ízlés szerint barnára. Érdemes sok hagymát használni, mert úgy lesz finom. Ha kész a hagyma, egy evőkanalállal szaggassunk bele kis gombócokat a püréből. Ha a kanalat belemártjuk a zsírba, a gombócok nem ragadnak nagyon össze. A gombócokat görgessük bele a hagymába, hogy az ráragadjon az oldalukra.
Frissen, fórrón tállaljuk, ízlés szerint sózva, tejfölözve.

Iszonyatosan laktató étel!
 

Forrás:
EXTERNET Web-Art Műhely 1997-98