Hozzávalók:
- 50 dkg ponty filé
- 30 dkg csuszatészta
- 10 dkg hagyma
- 15 dkg gomba
- 5 dkg liszt
- 3 dl tejföl
- pirospaprika
- só
- bors
- 1 dl olaj
Elkészítés:
A megsózott halszeleteket lisztbe fogatjuk, és olajban megsütjük. A tésztát főzzük, leszűrjük és 1-2 evőkanál olajjal összekeverjük. A finomra vágott hagymát olajban megpirítjuk, hozzáadjuk a felszeletelt gombát, ízesítjük a pirospaprikával, sóval, borssal. Ha a gomba megpárolódott, hozzáadjuk a tejföl felét. Egy tűzálló tálba tesszük a tészta felét, rátesszük a halszeleteket, ráöntjük a gombapaprikást, és betakarjuk a maradék tésztával. Tetejére kanalazzuk a maradék tejfölt, és sütőben átforrósítjuk.
Forrás: DPG recepttár