Hozzávalók:

1 cs. virsli
1 üveg édes-savanyú vagy édes-pikáns kínai szósz (boltban lehet kapni bárhol)
só, bors, fokhagyma, vöröshagyma
rizs

Elkészítés:

Roppant egyszerű kaja és nagyon finom!
Első lépésben a rizst készítjük el. Én 2 pohár rizzsel szoktam próbálkozni. Olajat forrósítunk, beleöntjük a rizst, kicsit pirítjuk (anyu szerint ettől pergősebb lesz) szóval ha már büdös égett szag van akkor... akkor elrontottál valamit. De ezt nem várjuk meg azért, szóval ha megpirult a rizs akkor dupla mennyiségű vízzel felengedjük. Adott esetben 4 pohárral. Ajajj a só majdnem kimaradt! Kb 3 teáskanál só kell bele. Ha minden kész mehet rá a fedő és lehet takarékra venni a lángot. Ezek után a virslit felkarikázzuk. A vöröshagymár apró kockára vágjuk. Olajat forrósítunk és a hagymát megpirítjuk benne. Mikor ok akkor mehet bele a virsli.Kicsit megpirítjuk és hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, sót, borsot. És végül ráöntjük az édes-pikáns öntetet. (ez itt nem a reklám helye)Jól összeforraljuk. Kevés csípős paprikát is tehetünk bele. Gyors, olcsó és fincsi!:-)
 

Forrás:
EXTERNET Web-Art Műhely 1997-98