Hozzávalók:

  • 25 dkg bab
  • 25 dkg kelkáposzta
  • 2 fej hagyma
  • 5 gerezd fokhagyma
  • 1 evőkanál koriander
  • 1 csomag kapor
  • 2 kávéskanál őrölt édeskömény
  • mentalevél
  • kevés olaj

Elkészítés:

A babot áztassunk be 24 órára. 2 fej felaprított hagyma egyikét és 3 gerezd kipréselt fokhagymát 2 evőkanál olajban megpirítunk. Aztán beletesszük a leszűrt babot és pároljuk vele együtt. Tegyünk hozzá a felszeletelt kelkáposztát, az őrölt koriandert és vízzel öntsük fel. Addig főzzük, amíg a bab megpuhul. Ekkor egy csomag vágott kaprot, az édesköményt, sót és frissen vágott mentalevelet adunk hozzá. A másik felszeletelt hagymát és 2 gerezd préselt fokhagymát 1 evőkanál olajban megpirítunk, majd néhány friss mentalevéllel a kész bab tetejére öntjük.

 

Forrás: DPG recepttár


A recepthez társított címkék:
tájjellegű étel