Hozzávalók:
- 25 dkg bab
- 25 dkg kelkáposzta
- 2 fej hagyma
- 5 gerezd fokhagyma
- 1 evőkanál koriander
- 1 csomag kapor
- 2 kávéskanál őrölt édeskömény
- mentalevél
- kevés olaj
Elkészítés:
A babot áztassunk be 24 órára. 2 fej felaprított hagyma egyikét és 3 gerezd kipréselt fokhagymát 2 evőkanál olajban megpirítunk. Aztán beletesszük a leszűrt babot és pároljuk vele együtt. Tegyünk hozzá a felszeletelt kelkáposztát, az őrölt koriandert és vízzel öntsük fel. Addig főzzük, amíg a bab megpuhul. Ekkor egy csomag vágott kaprot, az édesköményt, sót és frissen vágott mentalevelet adunk hozzá. A másik felszeletelt hagymát és 2 gerezd préselt fokhagymát 1 evőkanál olajban megpirítunk, majd néhány friss mentalevéllel a kész bab tetejére öntjük.
Forrás: DPG recepttár