Hozzávalók:

1 cs. nyári zöldség köret (mirelit)
vaj,só, bors, kapor, fokhagyma

Elkészítés:

A vajat egy edényben felolvasztjuk ráöntjuk a mirelit zöldséget és itt be is fejezhetjük. Á csak vicc volt. Szóval ha már benne van a lábasban a zöldség akkro mehet rá egy kis só, bors, zúzott fokhagyma. Jól összekeverjük és pici(tényleg pici vízzel) felengedjük. Rá a fedő és kb. 10 perc és készen is lennénk ha nem lenne még egy pici munka vele. Itt kerül a képbe a kapor. Nagyon apróra vágjuk a kaprot és megszórjuk vele a zöldséget. Pici vajat is tezsünk még rá, hogy szép fényes legyen. Kb 1/2 percig kevergetjük még és már kész is van. Lényeg, hogy nagyon pici vízet rakjunk alá, mert a végére nem szabad a zöldség alatt víznek maradnia!
Akár magában is finom, de persze köretnek is lehet kínálni valami jó nehezen elkészíthető husi mellé:-)
 

Forrás:
EXTERNET Web-Art Műhely 1997-98