Hozzávalók:

2 db csirkemellfilé
2 fej hagyma
kukoricaliszt
1 tojás
tej
pálinka
sárgabaracklekvár (nem darabos)
ketchup, mustár
só, bors, curry

Elkészítés:

A csíkokra vágott csirke és nem túl apróra vágott hagyma keverékét összevegyítjük a tojásból kukoricalisztből és tejből kevert, pálinkával ízesített sűrű sós masszával.
Ebből aztán forró olajba galuskákat szaggatunk - egy galuskába lehetőleg egy csirkedarab kerüljön -, és aranysárgára sütjük.
Ha kész, jól lecsöpögtetjük, és a következő hideg mártásba tunkolva, rizzsel fogyasztjuk:
Fél pohár sárgabaracklekvárban elkeverünk 1/4 pohár ketchupot, 3 ek. mustárt, 1 ek. curry-t és némi sót, borsot.
 

Forrás:
EXTERNET Web-Art Műhely 1997-98