Hozzávalók:
3 dkg élesztő
5 evőkanál cukor
1 kg liszt
fél liter tej
5 evőkanál cukor
1 kg liszt
fél liter tej
Elkészítés:
Az élesztőt beleteszünk egy csésze langyos cukros tejbe,
egy tálba a lisztet, 5 evőkanál cukorot adunk
hozzá. Beleöntjük a megkelt élesztős tejet és kb. fél liter
langyos tejjel jól kidolgozzuk a tésztát. Betakarjuk és
meleg helyen pihentetjük egy órát. Lisztezett táblán
kinyújtjuk és kiszaggatjuk. Pihentetés után kis olajban
kisütjük.
egy tálba a lisztet, 5 evőkanál cukorot adunk
hozzá. Beleöntjük a megkelt élesztős tejet és kb. fél liter
langyos tejjel jól kidolgozzuk a tésztát. Betakarjuk és
meleg helyen pihentetjük egy órát. Lisztezett táblán
kinyújtjuk és kiszaggatjuk. Pihentetés után kis olajban
kisütjük.
Forrás:
EXTERNET Web-Art Műhely 1997-98