Hozzávalók:
1 kg körüli ponty
10 dkg Rama
4-5 gerezd fokhagyma
1-1 csokor petrezselyem-, zellerzöld
só, bors, paprika
liszt
kevés citromlé
2 dl tejföl
10 dkg Rama
4-5 gerezd fokhagyma
1-1 csokor petrezselyem-, zellerzöld
só, bors, paprika
liszt
kevés citromlé
2 dl tejföl
Elkészítés:
A Rama-t 2-3 gerezd tört fokhagymával, a finomra vágott zöldekkel, sóval, borssal és citromlével simára keverjük.
A megtisztított ponty fejét és farkát levágjuk, törzsét a gerincére merőlegesen bevagdaljuk. Ezekbe a vágatokba töltjük az ízesített vajat. Kikent tűzálló tálba tesszük a halat (úgy, mintha úszna)és tetejét paprikás liszttel meghintjük. Borsónyi vajat morzsolunk rá, kb. 1/2 órán át sütőben sütjük. Végül leöntjük 2 gerezd tört fokhagymával elkevert tejföllel, és még kb. 10 percre visszatoljuk a sütőbe.
Sós burgonyával kínáljuk.
A megtisztított ponty fejét és farkát levágjuk, törzsét a gerincére merőlegesen bevagdaljuk. Ezekbe a vágatokba töltjük az ízesített vajat. Kikent tűzálló tálba tesszük a halat (úgy, mintha úszna)és tetejét paprikás liszttel meghintjük. Borsónyi vajat morzsolunk rá, kb. 1/2 órán át sütőben sütjük. Végül leöntjük 2 gerezd tört fokhagymával elkevert tejföllel, és még kb. 10 percre visszatoljuk a sütőbe.
Sós burgonyával kínáljuk.
Forrás:
EXTERNET Web-Art Műhely 1997-98