Hozzávalók:
2 nagy sárgarépa reszelve
1 paradicsom apróra vágva
két szál újhagyma apróra vágva (zölddel együtt)
fehérbors, só
1 ek búzacsíra
2 ek olívaolaj
egy fél citrom leve
1 tk szárított zeller
1 tk szárított petrezselyem v. egy csomó firss apróra vágva
2 gerezd fokhagyma apróra zúzva v. lereszelve
1 paradicsom apróra vágva
két szál újhagyma apróra vágva (zölddel együtt)
fehérbors, só
1 ek búzacsíra
2 ek olívaolaj
egy fél citrom leve
1 tk szárított zeller
1 tk szárított petrezselyem v. egy csomó firss apróra vágva
2 gerezd fokhagyma apróra zúzva v. lereszelve
Elkészítés:
A répát, a paradicsomot, hagymát összekeverjük. Megsózzuk, borsozzuk. Rácsöpögtetjük a citromlét. Meghintjük zellerrel, petrezselyemmel, belekeverjük a fokhagymát. Olívaolajat csepegtetünk rá, alaposan elkeverjük az egészet, majd meghintjük búzacsírával.
Behűtjük egy fél órára.
Barnakenyérrel és egy pohár tejjel kiváló ebéd. Vacsorára barnakenyér nélkül(zénhidrátot este NE!!).
Behűtjük egy fél órára.
Barnakenyérrel és egy pohár tejjel kiváló ebéd. Vacsorára barnakenyér nélkül(zénhidrátot este NE!!).
Forrás:
EXTERNET Web-Art Műhely 1997-98