Hozzávalók:

2 nagy sárgarépa reszelve
1 paradicsom apróra vágva
két szál újhagyma apróra vágva (zölddel együtt)
fehérbors, só
1 ek búzacsíra
2 ek olívaolaj
egy fél citrom leve
1 tk szárított zeller
1 tk szárított petrezselyem v. egy csomó firss apróra vágva
2 gerezd fokhagyma apróra zúzva v. lereszelve

Elkészítés:

A répát, a paradicsomot, hagymát összekeverjük. Megsózzuk, borsozzuk. Rácsöpögtetjük a citromlét. Meghintjük zellerrel, petrezselyemmel, belekeverjük a fokhagymát. Olívaolajat csepegtetünk rá, alaposan elkeverjük az egészet, majd meghintjük búzacsírával.
Behűtjük egy fél órára.

Barnakenyérrel és egy pohár tejjel kiváló ebéd. Vacsorára barnakenyér nélkül(zénhidrátot este NE!!).
 

Forrás:
EXTERNET Web-Art Műhely 1997-98