Hozzávalók:
1 kg vöröshagyma,
6 dkg vaj,
1 evőkanál cukor,
4 evőkanál liszt,
2.5 l marhahúsleves-alap,
só, bors, kenyér,
15 dkg reszelt edámi sajt.
6 dkg vaj,
1 evőkanál cukor,
4 evőkanál liszt,
2.5 l marhahúsleves-alap,
só, bors, kenyér,
15 dkg reszelt edámi sajt.
Elkészítés:
1, A hagymát meghámozzuk, és vékonyra szeleteljük, vajon üvegesre pároljuk
2, Cukorral meg liszttel megszórjuk és tovább piritjuk aranyszinűvé.
3, Húsleves lével felöntjük és lefedve lassú tűzön kb 1 óráig főzzük, borsozzuk, sózzuk.
4, Kenyeret pirítunk , a reszelt sajtot ráolvasztjuk és a leves tetejére téve tálaljuk.
Reszelt sajtot még a levesbe is tehetünk
2, Cukorral meg liszttel megszórjuk és tovább piritjuk aranyszinűvé.
3, Húsleves lével felöntjük és lefedve lassú tűzön kb 1 óráig főzzük, borsozzuk, sózzuk.
4, Kenyeret pirítunk , a reszelt sajtot ráolvasztjuk és a leves tetejére téve tálaljuk.
Reszelt sajtot még a levesbe is tehetünk
Forrás:
EXTERNET Web-Art Műhely 1997-98