Hozzávalók:

1 és fél kg burgonya, 8 db tojás, 30 dkg gomba, 10 dkg reszelt sajt, csipet delikát, só, bors, Besamell mártás kb. 1 liter.

Elkészítés:

A burgonyát héjában megfőzzük, a tojást keményre főzzük, a gombát apróra vágva, pici delikáttal megszórva kevés olajon puhára megpároljuk. A burgonyát és a tojást megtisztítjuk és karikára vágjuk. A következő rétegezésben tepsiben lerakjuk: burgonya, karikára vágott tojás, gomba, és így tovább míg el nem fogy. Besamell mártást készítünk, és belerakjuk a reszelt sajt felét. Az egészet leöntjük a besamellel, megszórjuk a reszelt sajt másik felével és ropogósra sütjük. Salátát kínálunk mellé.
(Besamell mártás: Kb. 15 dkg vajból vékony, világos rántást készítünk 3 evőkanáll liszttel, melyet tejjel felengedünk és sűrűre főzünk. Beleszórjuk a sajtot, kicsi borsot, delikátot.)
 

Forrás:
EXTERNET Web-Art Műhely 1997-98