Hozzávalók:

2 db csirkemell vékonyra kiklopfolva
5 dl tejföl
20 dkg trappista sajt
30 dkg Karaván v. Oázis sajt
2 dl száraz fehér bor
1-2 dkg vaj v. Ráma

Elkészítés:

A csirkemelleket keresztben is szétvágjuk, vékonyra kiverjük.Nem muszáj, de lehet Vegetás tejben áztatni néhány órát. Tűzálló tálban legalul vaj,arra csirkemell, arra a sajtok lereszelt keveréke bőven kerül, rá tejföl. Utána kezdjük elölről, amíg a csirke és a sajtkeverék-tejföl egyveleg el nem fogy.A tetejére sajtos-tejfölös réteg jön, és az egészet meglocsoljuk a borral.Forró sütőben cca 35-40 percig sütjük (lefedve).
Kagylótésztával v. Farfalle tésztával a legjobb!
 

Forrás:
EXTERNET Web-Art Műhely 1997-98