Hozzávalók:
37,5 dkg teljesörlésű lisztből készült makaróni,
1 kávéskanál citromlé
2 kávéskanál olivaolaj,
1 szárított piros chilli paprika,
1 zúzott fokhagymagerezd,
2 kicsumázott apróra vágott piroshúsú paprika
1 kávéskanál citromlé
2 kávéskanál olivaolaj,
1 szárított piros chilli paprika,
1 zúzott fokhagymagerezd,
2 kicsumázott apróra vágott piroshúsú paprika
Elkészítés:
Vigyázat! Ez az étel csakis a csípős ízek kedvelőinek való.
2 1/2 liter citromos vízben 10 percig főzzük a makarónit kis lángon. Közben forró olajban 2-3 percig pirítjuk a chilli paprikát, amíg egészen fekete lesz, majd szűrőkanállal kimerjük az olajból és kidobjuk. Egy kicsit hagyjuk hülni az olajat, azután beletesszük a fokhagymát és a paprikát. Néha megkavarva 5 percig pároljuk, amíg a paprika megpuhul. Ha a makaróni megfőtt, leszürjük. Összekeverjük a paprikával és díszítjük.
2 1/2 liter citromos vízben 10 percig főzzük a makarónit kis lángon. Közben forró olajban 2-3 percig pirítjuk a chilli paprikát, amíg egészen fekete lesz, majd szűrőkanállal kimerjük az olajból és kidobjuk. Egy kicsit hagyjuk hülni az olajat, azután beletesszük a fokhagymát és a paprikát. Néha megkavarva 5 percig pároljuk, amíg a paprika megpuhul. Ha a makaróni megfőtt, leszürjük. Összekeverjük a paprikával és díszítjük.
Forrás:
EXTERNET Web-Art Műhely 1997-98