Hozzávalók:

80 dkg liszt,
20 dkg zsír,
3 db tojás,
javasolt folyadékmennyiség 0,4 l
ízlés szerint só

Elkészítés:

Először is sós vizet forralunk. Összeállítjuk a galuskatésztát. A tojásokat keverőtálba felütjük. Egy kevés vizet és sót adunk hozzá. Ezután hozzáadjuk a szitált lisztet. A galuskatésztát fakanállal keverjük össze. Amikor a tojás és a víz keveréke egyneművé vált a liszttel, akkor a galuskatészta elkészült. A galuskatésztát az erre szolgaló szaggatóval a forrasban lévő vízbe szaggatjuk. A készre főtt galuskákat leszürjük, alaposan leöblítjük és lecsepegtetjük.
Megfelelő méretű lábasban zsírt melegítünk. Belekeverjük a galuskát, sózzuk, és átforgatjuk. Azonnal , forrón, előmelegített tálra rakjuk. Sokféle ételhez, így paprikáshoz, pörkölthöz tálalhatjuk körítésként.
Önnálló ételként tojásos galuskát készíthetünk belőle.
 

Forrás:
EXTERNET Web-Art Műhely 1997-98