Hozzávalók:

1 kg. ( új ) krumpli
4 db zöldpaprika
3 db paradicsom
60-70 dkg apró ( vagy1 nagy ) cukkini
1 db padlizsán
40 dkg vajbab
1 nagy karfiol
1 zacskó gyorsrizs
4 dl. tejföl
25 dkg trappista sajt reszelve
2 db hagyma
sáfrány, bors, majoranna, ( csombor )
10 dkg vaj

Elkészítés:

Kivajazott jénaiba rakom a felkarikázott, előfőzött krumplit háromnegyedét. Előfőzöm a lecsós ragut a felaprított zöldségekből, majd a krumplira rendezem a felét. Rászórom a zacskóból a gyorsrizst és az előfőzött vajbabot. Fűszerezem, meglocsolom a tejföl felével, majd jön a maradék lecsó. A tetejére rakom a rózsákra szedett főtt karfiolt, meglocsolom a maradék tejföllel. A maradék krumplikarikákat a tetejére helyezem, a vajat rámorzsolom. Kb. 40 percig sütőben sütöm, megszórom a reszelt sajttal, majd pirulásig tovább sütöm.
 

Forrás:
EXTERNET Web-Art Műhely 1997-98