Hozzávalók:
20 dkg gomba
1 ek margarin
1 ek olaj
2 kis fej hagyma
1 dl fehérbor
2 dl tejszín
2 db tojás
1 csokor petrezselyem
őrölt bors
só
Elkészítés:
ELŐKÉSZÜLÜNK: A hagymát megtisztítjuk, karikára vágjuk. A petrezselymet megmossuk, felaprítjuk. A pulykemell-szeleteket megmossuk, konyhai papírtörlővel leszárítjuk és széles csíkokra vágjuk. A gombát megtisztítjuk, megmossuk, szeletekre vágjuk.
ELKÉSZÍTJÜK: Felforrósítjuk a margarint, beletesszük a gombát és addig pároljuk, míg a leve elfő, majd félretesszük és melegen tartjuk. Másik serpenyőben felforrósítjuk az olajat, a pulykemell-csíkokat aranysárgára sütjük, megszórjuk sóval, borssal, hozzáadjuk a karikára vágott hagymát és lassú tűzön üvegesre pároljuk. Ezután felöntjük a borral, 30 percig pároljuk, majd elfőzzük a levét és hozzáadjuk a megpárolt gombát. A tojás sárgáját összekeverjük a tejszínnel, belekeverjük a petrezselymet, ráöntjük a húsra, összekeverjük és forrón, natúr rizzsel tálaljuk.
Forrás:
EXTERNET Web-Art Műhely 1997-98