Hozzávalók:

· 1 őszibarack vagy körte konzerv
· ha lehet darabolt ananász konzerv
1 doboz erdei mix (ribizli, málna, szeder, fekete ribizli)
ha lehet mandarin, v. narancs
fél citrom
8-10 db szegfűszeg
2 csomag vaníliás cukor
5 dl tejszín
1 l narancs juice

Elkészítés:

A gyümölcsök leveit, a juicét és a tejszínt összeöntjük, beletesszük a vaníliáscukrot, belefacsarjuk a fél citromot, majd összeturmixoljuk (kis kézi turmix is jó). A gyümölcsöket apróra vágva és a szegfűszeget (filterben) beletesszük a lébe.
Ha lehet, hagyjuk állni egy éjszakát, hogy az ízek minél jobban összeérjenek, tálalás előtt a szegfűszeget kivesszük.
 

Forrás:
EXTERNET Web-Art Műhely 1997-98